Ingrediënten
(voor 15 personen)
- 150 g witte kaas (b.v. Saint-Moret)
- 200 g tonijn in eigen nat (in blik)
- 4 teentjes look
- 1 el gehakte peterselie
- ½ el kappertjes,
- ½ citroen
- peper , zout , chili of cayenne
- 5 stronkjes witloof (klein)
- Piment-d'espelette
Bereiding
Laat tonijn uitlekken, maak hem klein met behulp van een vork en vermeng met de kaas. Overgiet met citroensap, uitgeperste lookteentjes, peterselie en iets kleiner gesneden kappertjes.
Kruiden naar smaak met peper en zout en goed door elkaar mengen.
Kies mooie kleine witloofblaadjes en vul ze met het tonijn/kaasmengsel en strooi er wat piment d'espelette over als decoratie.
Kruiden naar smaak met peper en zout en goed door elkaar mengen.
Kies mooie kleine witloofblaadjes en vul ze met het tonijn/kaasmengsel en strooi er wat piment d'espelette over als decoratie.
Afwerking / serveren
Presenteer in kleine bordjes per persoon of mooi geschikt op een grote schaal.
Tip voor drank :
cocktail op basis Seedlip Garden 108 met tonic en Gin
Kookteam :
Wim , Hugo en Jos