Ingrediënten
(voor 10 personen)
- 5 sneden pompernikkel (of ander vast brood met zuurdesem)
- 10 dunne sneden bresaola
- 20 blaadjes basilicum
- 250 g piquilloboter *
- gekonfijte tomaten
- Voor de piquilloboter :
- 35 g zeer fijne brunoise van piquillopepertjes (dat zijn niet de hele kleine chilipepertjes maar de half-grote)
- 35 g zeer fijne brunoise van gekonfijte tomaten
- 100 g mascarpone
- 125 g zacht-geroerde boter
- 1 blaadje gelatine
- peper en zout
Bereiding
Meng in een kom de boter met mascarpone en voeg beide brunoises toe.Smelt de,vooral in koud water geweekte gelatine (na uitknijpen ),voeg die bij het mengsel , kruid en meng nogmaals goed door elkaar.
Besmeer 4 sneden brood met een fijne laag van de samengestelde boter,leg daarover de bresaola bedek dat terug met een laagje boter .Bedek die laag boter volledig met basilicumblaadjes en leg dan terug een laagje boter .Leg alle sneden op elkaar en leg bovenop de laatste snede brood.
Snijd vervolgens de randen gelijk en pak in pvc-folie in,om vervolgens min.1 uurtje in de koelkast te plaatsen.
Besmeer 4 sneden brood met een fijne laag van de samengestelde boter,leg daarover de bresaola bedek dat terug met een laagje boter .Bedek die laag boter volledig met basilicumblaadjes en leg dan terug een laagje boter .Leg alle sneden op elkaar en leg bovenop de laatste snede brood.
Snijd vervolgens de randen gelijk en pak in pvc-folie in,om vervolgens min.1 uurtje in de koelkast te plaatsen.
Afwerking / serveren
Snij met een zeer scherp mes in mooie gelijke blokjes die je op stokjes kan rijgen.
Tip voor drank :
Bier Belfort 8°
Kookteam :
Roger, Luc W, Jos