Ingrediënten
- 250 ml. home made tomatensap
- 1 g. agar-agar
- 1 bol mozzarella
- 125 ml. lichte room (20% vet)
- 1 gerookte palingfilet
- olijfolie
- citroensap
- peper, zout en suiker
Bereiding
De dag voordien , snij je de palingfilet in kleine reepjes en leg ze in een marinade van olie en citroen.Neem een beetje tomatensap, vermeng met de agar-agar en laat dit even al roerend opkoken.
Meng nadien met de rest van het tomatensap en kruid af,naar smaak, met suiker, peper en zout.Giet het mengsel in vormpjes en laat minstens 3 uur koelen .
Laat de room even opkoken en meng er dan de in blokjes gesneden mozzarella onder tot een gladde massa. Mix en passeer door een fijne zeef.
Meng er een klein beetje citroensap en olijfolie onder en kruid af met peper en zout om vervolgens koel te bewaren.
Afwerking / serveren
Dresseer op een hapjeslepel: eerst de mozzarella-room dan de gelei van tomaten met er bovenop nog een stukje palingfilet.
Tip voor drank :
Bloody Caesarcoctail
Kookteam :
Hugo, Sophie en Babs