Tartaar van sint-jakobsschelpen met avocado en hiziki algen

Tartaar van sint-jakobsschelpen met avocado en hiziki algen

Ingrediënten

(voor 4 personen)
  • 6 sint-jakobsschelpen
  • 2 avocado’s
  • 50 g gedroogde Hiziki algen (of Hijiki)
  • Sesamolie
  • Tamari of lichte soja saus
  • Rijst azijn
  • Vissaus
  • Peper en zout

Bereiding

Laat de gedroogde Hiziki algen een nacht weken in water. Bak ze even op in sesamolie en kook ze erna in ruim water gedurende 1 uur , na ongeveer 50 min. doe je er een goede scheut Tamari bij, wat rijstazijn en vissaus.
Laat afkoelen in het kookvocht
Snij de sint-jakobsschelpen in tartaar , doe er sesamolie bij en kruidt af met peper en zout.
Snij de avocado’s in fijne sneetjes.

Afwerking / serveren

Dresseer, met ring, eerst de tartaar, dan de avocado in waaiervorm en werk af met grof zout en leg er kleine stukjes uitgelekte hiziki algen op.

Tip voor drank :

Blue Berry Ginger Fizz

Kookteam :

Sophie, Jean-Paul en gast Wim