Ingrediënten
(voor 4 personen)
- 6 sint-jakobsschelpen
- 2 avocado’s
- 50 g gedroogde Hiziki algen (of Hijiki)
- Sesamolie
- Tamari of lichte soja saus
- Rijst azijn
- Vissaus
- Peper en zout
Bereiding
Laat de gedroogde Hiziki algen een nacht weken in water. Bak ze even op in sesamolie en kook ze erna in ruim water gedurende 1 uur , na ongeveer 50 min. doe je er een goede scheut Tamari bij, wat rijstazijn en vissaus.
Laat afkoelen in het kookvocht
Snij de sint-jakobsschelpen in tartaar , doe er sesamolie bij en kruidt af met peper en zout.
Snij de avocado’s in fijne sneetjes.
Laat afkoelen in het kookvocht
Snij de sint-jakobsschelpen in tartaar , doe er sesamolie bij en kruidt af met peper en zout.
Snij de avocado’s in fijne sneetjes.
Afwerking / serveren
Dresseer, met ring, eerst de tartaar, dan de avocado in waaiervorm en werk af met grof zout en leg er kleine stukjes uitgelekte hiziki algen op.
Tip voor drank :
Blue Berry Ginger Fizz
Kookteam :
Sophie, Jean-Paul en gast Wim