Ingrediënten
(voor 16 stuks)
- 70g verse kaas
- 1 lepel zure room
- 1 lepel room
- verse Dille
- Rode peper bolletjes
- 3 sneden gerookte zalm
- 16 kleine blinis
Bereiding
Snij de gerookte zalm in ronden die een beetje groter zijn dan de diameter van de halve bollen (+/- 3 cm) van je siliconeplaat. Leg de gerookte zalm in de vormen.
Mix de rest van de zalm met de verse kaas, zure room, gewone room en dille tot een gladde massa. Kruid met peper en zout indien nodig. Spuit dit in de halve bolletjes, bovenop de zalm. Laat 20 min opstijven in de koelkast.
Snij de blinis uit op de maat van de halve bollen. Zet deze in de oven tot ze krokant zijn.
Afwerking / serveren :
Leg de snoepjes van zalm op de warme blinis en versier met een beetje dille.
Steek er een prikkertje door.
Steek er een prikkertje door.
Tip voor drank :
"James Bond" coctail
Bron van recept :
variatie o.b.v. FemmeActuelle.fr
Kookteam :
Martine, Jos en Sophie