Ingrediënten
(voor 8st./ 2st.pp)
- 8 escargots de bourgogne (in blik)
- 4 vellen brickdeeg
- 80 g zachte boter
- 2 grote tenen look
- 1 bosje platte peterselie
- 2 el olie
- 1 eiwit
- peper & zout
Bereiding
Maak eerst een escargot boter: pel en hak de look, spoel de peterselie en snijd ze fijn. Bewerk de zachte boter in een kommetje met een vork met de look en peterselie. Kruid met peper en zout.
Spoel de escargots en laat ze uitlekken. Stapel de vellen brickdeeg en snijd ze (met een schaar) in rondjes van 7 cm diameter. Je moet 16 rondjes bekomen om 8 hapjes te maken (2 st per persoon).
Leg op elk rondje brickdeeg een nootje peterselie-lookboter en een escargot. Bestrijk met een penseel rondom rond de rand met eiwit en plak er een tweede rondje op.Zorg dat de randen mooi gesloten zijn .
Verwarm de olie in een antikleefpan en laat er de gevulde rondjes in goudbruin kleuren, 1 min aan elke kant.
Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer .
Spoel de escargots en laat ze uitlekken. Stapel de vellen brickdeeg en snijd ze (met een schaar) in rondjes van 7 cm diameter. Je moet 16 rondjes bekomen om 8 hapjes te maken (2 st per persoon).
Leg op elk rondje brickdeeg een nootje peterselie-lookboter en een escargot. Bestrijk met een penseel rondom rond de rand met eiwit en plak er een tweede rondje op.Zorg dat de randen mooi gesloten zijn .
Verwarm de olie in een antikleefpan en laat er de gevulde rondjes in goudbruin kleuren, 1 min aan elke kant.
Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer .
Afwerking / serveren
Optioneel kan je in elk rondje filodeeg een houten stokje van min. 10 cm lang prikken en serveren als lolly , serveer in dat geval de lolly’s meteen in een glas.
Tip voor drank :
Yellow cab coctail
Bron van recept :
Hap en Tap
Kookteam :
Mireille,Martine en Ines