Ingrediënten
(voor 12 personen)
- witte pens (2 sneetjes pp)
- zeste van citroen
- beetje gerapte parmezaanse kaas
- limoencress
- Voor de tijmjus:
- 100 ml room
- scheutje water
- 2 el xeres-azijn
- 10 takjes geritste citroentijm
- boter
- Voor de fregola ( is een bolletjes pasta ui Sardinie en zuiden van Italie)
- beetje bieslook
- beetje dragon
- 1 tl suchi-azijn
- 1 tl chardonnay-azijn
- zeste van citroen
- 2 tl olijfolie
- Extra :
- mayonaise met
- handvol dragon
Bereiding
Maak een beetje mayo met verse fijngesnipperde dragon.
Doe room, water, azijn, tijm, peper en zout in een steelpan en laat zo zachtjes koken. Zeef door en werk op met goeie boter
Kook de fregola volgens voorschrift, giet af en werk op met de ingrediënten.
Bak de sneetjes witte pens, snij de rondjes middendoor (eet gemakkelijker).
Doe room, water, azijn, tijm, peper en zout in een steelpan en laat zo zachtjes koken. Zeef door en werk op met goeie boter
Kook de fregola volgens voorschrift, giet af en werk op met de ingrediënten.
Bak de sneetjes witte pens, snij de rondjes middendoor (eet gemakkelijker).
Afwerking / serveren
Leg de witte pens op een bordje, een toefje dragonmayo, 2 tl fregola en werk af met wat geste van citroen, wat parmezaan, beetje limoencress en serveer met de saus.
Tip voor drank :
coctail Tom Collins
Bron van recept :
boek Carcasse by Dierendonck
Kookteam :
John, Jean - Paul, Bob en Jos