Ingrediënten
(voor 10 personen)
- 10 sint-jacobsvruchten
- 1 avocado
- 100 ml water
- 1/2 à 1 groen pepertje, fijngehakt
- het sap van 1/2 citroen
- snuifje vitamine C (optioneel)
- 1 limoen
- 2 sneetjes wit brood
- olijfolie
- peper en zout
Bereiding
Open de Sint-Jacobsvruchten en haal de nootjes er uit. Spoel ze grondig onder koud, stromend water.
Snij de Sint-Jacobsvruchten in dikke plakjes.
Pel de avocado en verwijder de pit.Mix de avocado samen met het water,een half groene pepertje, het citroensap,peper en zout en een eventueel snuifje vitamine C (voor de zuurte en om de kleur te behouden).Proef even,de crème moet voldoende afgekruid zijn dus indien nodig kan je de andere helft van het pepertje nog toevoegen.Doe de avocadocrème in een spuitbusje met een fijn mondje.
Schil een limoen à vif en snij er mooie partjes uit. Plaats deze gedurende een uurtje in de diepvries en laat ze hard worden.
Haal ze juist voor opdienen uit de diepvries en hak fijn.
Snij de Sint-Jacobsvruchten in dikke plakjes.
Pel de avocado en verwijder de pit.Mix de avocado samen met het water,een half groene pepertje, het citroensap,peper en zout en een eventueel snuifje vitamine C (voor de zuurte en om de kleur te behouden).Proef even,de crème moet voldoende afgekruid zijn dus indien nodig kan je de andere helft van het pepertje nog toevoegen.Doe de avocadocrème in een spuitbusje met een fijn mondje.
Schil een limoen à vif en snij er mooie partjes uit. Plaats deze gedurende een uurtje in de diepvries en laat ze hard worden.
Haal ze juist voor opdienen uit de diepvries en hak fijn.
Afwerking / serveren
Schik de plakjes St-Jacobsvrucht mooi op een bordje of schaaltje , besprenkel ze met goede olijfolie en spuit er enkele toefjes avocadocrème bij.
Schik nog enkele kleine stukjes avocado rond de Sint-Jacobsvruchten en bestrooi ze als laatste met de bevroren limoenstukjes en enkele broodcroutons.
Schik nog enkele kleine stukjes avocado rond de Sint-Jacobsvruchten en bestrooi ze als laatste met de bevroren limoenstukjes en enkele broodcroutons.
Tip voor drank :
Champagne
Bron van recept :
Bart Desmidt restaurant Bartholomeus
Kookteam :
Wim , John en Luc