scheermessen met Iberico en pastinaak

scheermessen met Iberico en pastinaak

Ingrediënten

(voor 6 personen)
  • 12 scheermessen
  • 1 pastinaak (alternatief : aardpeer)
  • 4 à 6 plakjes patanegraham (Iberico)
  • groene kruiden (b.v. affila cress , shiso , koreander , bieslook ,..)

Bereiding

Blancheer de scheermesjes heel kort , beter nog is ze één minuutje te stomen .Wanneer de schelpen open gaan is het voldoende ...te lang koken maakt ze immers taai . Haal het vruchtvlees er uit en gooi de rest (ingewanden) weg maar bewaar de schelpen . Snij het vlees in blokjes of stukjes van 1 à 1,5cm lengte .

Verdeel de ham in kleine stukjes, of snij er reepjes van die je mooi kan oprollen in kleine cylindertjes.
Schil de pastinaak , snij in stukjes en kook hem gaar in gezouten water .Mix met een scheutje room tot een gladde crème.
Spoel de schelpen,kuis ze uit en droog ze .
Juist voor opdienen bak je de stukjes scheermes kort aan in een hete pan met wat olijfolie .

Afwerking / serveren

Vul de schelpen op met de in stukjes ham,toefjes aardpeercrème en stukjes scheermes.
Werk af met groene kruiden naar keuze.

Tip voor drank :

Ontanön Clarete (rioja 2013)

Bron van recept :

Hotelschool Ter Duinen

Kookteam :

John , Babs en Jos