Ingrediënten
- 12 scheermessen
- 1 pastinaak (alternatief : aardpeer)
- 4 à 6 plakjes patanegraham (Iberico)
- groene kruiden (b.v. affila cress , shiso , koreander , bieslook ,..)
Bereiding
Blancheer de scheermesjes heel kort , beter nog is ze één minuutje te stomen .Wanneer de schelpen open gaan is het voldoende ...te lang koken maakt ze immers taai . Haal het vruchtvlees er uit en gooi de rest (ingewanden) weg maar bewaar de schelpen . Snij het vlees in blokjes of stukjes van 1 à 1,5cm lengte .
Verdeel de ham in kleine stukjes, of snij er reepjes van die je mooi kan oprollen in kleine cylindertjes.
Schil de pastinaak , snij in stukjes en kook hem gaar in gezouten water .Mix met een scheutje room tot een gladde crème.
Spoel de schelpen,kuis ze uit en droog ze .
Juist voor opdienen bak je de stukjes scheermes kort aan in een hete pan met wat olijfolie .
Afwerking / serveren
Vul de schelpen op met de in stukjes ham,toefjes aardpeercrème en stukjes scheermes.
Werk af met groene kruiden naar keuze.