Ingrediënten
(voor 4 personen)
- 12 scheermesjes
- 1 takje peterselie
- verse bieslook
- 2 teentjes knoflook
- ½ citroen
- olijfolie
- peper en fleur de sel (grof zout)
Bereiding
Was de schelpen goed en laat ze dan een 15-tal minuten weken in koud water, wanneer de schelpen open gaan roer je de schelpen doorheen het water om het zand eruit te verwijderen, herhaal dit enkele maal.Spoel af en laat ze uitlekken . Dep ze goed droog en leg ze in een ovenschotel.
Hak de peterselie, bieslook en look zeer fijn en strooi die over de schelpen,kruid met peper en zout en overgiet met wat olijfolie en citroensap.
Zet 10 min. in een warme oven van 180°C
Hak de peterselie, bieslook en look zeer fijn en strooi die over de schelpen,kruid met peper en zout en overgiet met wat olijfolie en citroensap.
Zet 10 min. in een warme oven van 180°C
Afwerking / serveren
Dien warm op in de schelp (als hapje een 3tal/pers) .
Eventueel kan je er nog wat verse fijngehakte kruiden over strooien.
Tip voor drank :
Champagne
Kookteam :
Hugo en Wim