Scandinavische palingtartaar

Scandinavische palingtartaar

Ingrediënten

(voor 12 personen)

  • 400g gerookte palingfilet
  • 1 uitje
  • 1 appel (granny smith)
  • 2 grote augurken
  • 200ml opgeklopte room
  • 3 el. Fijngehakte dille
  • 1 à 2 el.citroensap
  • 1 bakje cresson
  • 2 el mayoaisse
  • 1 toefje wasabi

Bereiding

Pel de ui en hak hem fijn .Schil de appel en verwijder klokhuis , Snijd de appel, de paling en de augurken in kleine blokjes en meng alles mooi door elkaar.
Meng de opgeslagen room met de fijngesneden dille en het citroensap , proef en voeg naar smaak peper, zout en citroensap toe.

Afwerking / serveren :

Plaats in het midden van een klein bordje een kleine serveerring (+/- 3cm) en vul die tot een hoogte van 2cm met de palingtartaar. Plaats rondom wat blaadjes cresson en enkele toefjes wasabi-mayonaisse en garnier eventueel met een klein takje dille bovenop de tartaar .

Tip voor drank :

The egg girl coctail (o.b.v. Aquavit)

Bron van recept :

smulweb.nl

Kookteam :

Luc, Pascal en Jean-Paul
(thema Scandinavische keuken)