Ingrediënten
(voor 12 personen)
- 400g gerookte palingfilet
- 1 uitje
- 1 appel (granny smith)
- 2 grote augurken
- 200ml opgeklopte room
- 3 el. Fijngehakte dille
- 1 à 2 el.citroensap
- 1 bakje cresson
- 2 el mayoaisse
- 1 toefje wasabi
Bereiding
Pel de ui en hak hem fijn .Schil de appel en verwijder klokhuis , Snijd de appel, de paling en de augurken in kleine blokjes en meng alles mooi door elkaar.
Meng de opgeslagen room met de fijngesneden dille en het citroensap , proef en voeg naar smaak peper, zout en citroensap toe.
Meng de opgeslagen room met de fijngesneden dille en het citroensap , proef en voeg naar smaak peper, zout en citroensap toe.
Afwerking / serveren :
Plaats in het midden van een klein bordje een kleine serveerring (+/- 3cm) en vul die tot een hoogte van 2cm met de palingtartaar. Plaats rondom wat blaadjes cresson en enkele toefjes wasabi-mayonaisse en garnier eventueel met een klein takje dille bovenop de tartaar .
Tip voor drank :
The egg girl coctail (o.b.v. Aquavit)
Bron van recept :
smulweb.nl
Kookteam :
Luc, Pascal en Jean-Paul
(thema Scandinavische keuken)
(thema Scandinavische keuken)