Ingrediënten
- 1 grote verse scampi per persoon
- venkel
- room
- visfumet
- Pernod (Pastis)
- 1el. tomatenpuree
Bereiding
De scampi pellen en hun darmkanaal verwijderen.
De venkel in heel fijne brunoise snijden en heel kort aanstoven in wat boter en kruiden met peper en zout.
Room samen met de visfumet tot de helft inkoken en vervolgens afkruiden met peper,zout en een flinke scheut Pernod.
Hou de helft van deze saus opzij en voeg bij de andere helft wat tomatenpuree toe .
Scampi kort bakken in een heel warme antikleefpan met een weinig boter of olijfolie, kruiden met peper en zout.
De venkel in heel fijne brunoise snijden en heel kort aanstoven in wat boter en kruiden met peper en zout.
Room samen met de visfumet tot de helft inkoken en vervolgens afkruiden met peper,zout en een flinke scheut Pernod.
Hou de helft van deze saus opzij en voeg bij de andere helft wat tomatenpuree toe .
Scampi kort bakken in een heel warme antikleefpan met een weinig boter of olijfolie, kruiden met peper en zout.
Afwerking / serveren
Versnij de scampi in,voor een hapje,hapklare stukjes en dresseer die op een bodempje van de venkelrisotto…lepel er de 2 sausjes rond.
Tip voor drank :
witte Vacqueras:Seigneur de Fontimble 2014
Kookteam :
Martine en Jean-Paul