hapje Russische (R)(B)oulet

hapje Russische (R)(B)oulet

Ingrediënten

(voor 15 stuks)

  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 teen look
  • 1 ui
  • olijfolie
  • verse peterselie
  • ras-el-hanout kruiden
  • peper
  • paprikapoeder
  • fleur de sel zout
  • 1 ei
  • paneermeel
  • 1 el sambal of harissa
  • 400 ml tomatensaus
  • Italiaanse kruiden

Bereiding

Plet en pel de look. Pel ook de ui. Snij beiden fijn.
Doe de helft in een kom. Voeg er het gehakt aan toe. Kruid met ras-el-hanout en paprika.
Voeg een eidooier en wat paneermeel toe. Kruid met peper en zout en meng dit alles tot een vast en stevig gehakt.
Rol tot balletjes. Zorg dat je genoeg gehakt over hebt voor 1extra balletje. Voeg hier een fikse lepel sambal aan toe en zo nodig wat extra paneermeel om het balletje opnieuw voldoende stevig te maken.
Opmerking : je mag echt overdrijven met de kruiding van het pikante gehaktballetje, want bij het bakken wordt de scherpte flink gemilderd.
Verhit de olijfolie. Bak de balletjes mooi gaar. Stoof de andere helft van de look en ui aan in olijfolie. Voeg tomatensaus en Italiaanse kruiden toe. Laat 15 minuten pruttelen.
Voeg er op het einde de balletjes aan toe en laat nog 5 minuten pruttelen.

Afwerking / serveren

Schep de balletjes op een schaaltje en plaats er prikkertjes in. Strooi wat verse peterselie.

Tip voor drank :

Pittige wodka/tomaat coctail

Bron van recept :

Kookteam :

John, Wim & Roger