Rillettes van tonijn met mierikswortel

Rillettes van tonijn met mierikswortel

Ingrediënten

(voor 12 personen)

  • 480g rode tonijnfilet

  • 1 mespunt piment d’Espelette

  • fijn zout

  • sap van één citroen

  • 40g tomatenpuree

  • 40g mierikswortel of wasabi

  • 1 pluk kervel

Bereiding

Verwijder graten of vliesjes van tonijnfilet. Maak de vis, met de piment d’Espelette*, zout en citroensap fijn in cutter. Meng wat tomatenpuree eronder.

* Let op met kruiding: gebruik voldoende zout en wees voorzichtig met piment d’Espelette: proeven tijdens de bereiding bedriegt, want het effect versterkt nadien nog flink en kan dan helemaal overheersen.

Afwerking / serveren

Presenteer quenelles van de vis in een hapjeslepel of op een klein bordje, versierd met wat mierikswortelrasp of wasabi en een plukje kervel.

Tip voor drank :

cocktail op basis van peer en rum

Bron van recept :

kookboek “Encyclopedie van de Franse gastronomie”, Vincent Boué en Hubert Delorme

Kookteam :

Wim & Ines