Ingrediënten
(voor 12 personen)
480g rode tonijnfilet
1 mespunt piment d’Espelette
fijn zout
sap van één citroen
40g tomatenpuree
40g mierikswortel of wasabi
1 pluk kervel
Bereiding
Verwijder graten of vliesjes van tonijnfilet. Maak de vis, met de piment d’Espelette*, zout en citroensap fijn in cutter. Meng wat tomatenpuree eronder.
* Let op met kruiding: gebruik voldoende zout en wees voorzichtig met piment d’Espelette: proeven tijdens de bereiding bedriegt, want het effect versterkt nadien nog flink en kan dan helemaal overheersen.
Afwerking / serveren
Presenteer quenelles van de vis in een hapjeslepel of op een klein bordje, versierd met wat mierikswortelrasp of wasabi en een plukje kervel.
Tip voor drank :
cocktail op basis van peer en rum
Bron van recept :
kookboek “Encyclopedie van de Franse gastronomie”, Vincent Boué en Hubert Delorme
Kookteam :
Wim & Ines