Rillette van kabeljauw met koriander en gember

Rillette van kabeljauw met koriander en gember

Ingrediënten

(voor 12 personen)
  • 300g. kabeljauwfilet (of andere witte vis)
  • 2 sjalot, fijngesnipperd
  • 2el. koriander fijngesneden
  • verse gember (ongeveer 2 cm geraspt)
  • sap van 1/2 limoen
  • zeste van 1 limoen
  • 200g. roomkaas (mascarpone, St. Môret)
  • 2 à 3 tomaten , ontveld en ontpit en in fijne brunoise
  • toastbrood

Bereiding

Controleer de visfilets op graten, kruid met peper en zout en stoof de vis gaar maar hou hem voldoende zacht .Plet de vis met een vork en laat afkoelen .
Meng vervolgens de vis met alle andere ingrediënten,behalve de tomaten en controleer extra op kruiding.
Meng alles grondig en voeg er als laatste voorzichtig de tomaatblokjes aan toe. 

Afwerking / serveren

Maak toastjes (van grote naar wens) en beleg ze met deze rillette of  beter nog … leg de toastjes naast een kommetje rillette en laat de gasten zelf hun toastjes beleggen.

Tip voor drank :

Ginger & Honey Scotch  cocktail 

Bron van recept :

Knack weekend 00 zomerrecepten  2015

Kookteam :

Hugo, John en Jos