Ingrediënten
(voor 16 hapjes)
- 1 potje Aalsterse vlaai
- 100 g Stilton kaas (zachte soort)
- 4 bladen filo deeg
- 16 pijnboompitten
- 1 losgeklopt ei
- scheut witte wijn
- balsamico azijn
- 16 sprietjes bieslook
Bereiding
Snij de filodeeg bladen in 4 kleinere vierkantjes, leg op elk vierkantje in het midden een klein stukje Aalsterse vlaai en daarboven op een stukje Stilton kaas. Vouw de filodeeg dicht tot je een klein pakketje bekomt, smeer de ‘praline’ in met het losgeklopte ei en leg er bovenop een pijnboompitje op. Bak af op 200°C gedurende een 6 à 7 tal minuutjes.
Smelt in een kommetje op het vuur een deel van de Aalsterse vlaai met de witte wijn en een scheutje Balsamico azijn tot een smeuïge massa.
Smelt in een kommetje op het vuur een deel van de Aalsterse vlaai met de witte wijn en een scheutje Balsamico azijn tot een smeuïge massa.
Afwerking / serveren
Leg de praline op een klein aperitief bordje en garneer met 3 druppels van de smeuige pasta, verbind de druppels met een klein sprietje bieslook.
Tip voor drank :
Champagne , Laurenty
Bron van recept :
Kookclub Al Dente / kookclubaldente.be
Kookteam :
Wim en Babs