peperkoektoastje  met geitenkaas

peperkoektoastje met geitenkaas

Ingrediënten

(voor 4 personen)
  • 1 potje luchtige geitenkaas
  • 6 plakjes spek
  • 1 groene appel
  • 150 g veenbessen
  • 1 el honing
  • 1 klein scheutje rode wijnazijn
  • 3 sneetjes  peperkoek

Bereiding

Zet een pan zonder vetstof op het vuur en bak het spek krokant in. Schil de appel,
verwijder het klokhuis en snijd fijn in brunoise. Haal het spek uit de pan en doe de
veenbessen erin. Voeg honing en rode wijnazijn toe. Laat zachtjes stoven tot de
veenbessen hun vocht vrij geven. 
Snijd de sneetjes peperkoek in kleine toastjes en lepel een toefje geitenkaas op elk
toastje.

Afwerking / serveren

Beleg het taostje met een krokant stukje spek en werk af met de
fijngehakte appel en de zachte veenbessen.

Tip voor drank :

Champagne , Laurenti

Bron van recept :

chef Bart Desmidt

Kookteam :

Ines, Roger en Jos