Ingrediënten
(voor 4 personen)
- 1 potje luchtige geitenkaas
- 6 plakjes spek
- 1 groene appel
- 150 g veenbessen
- 1 el honing
- 1 klein scheutje rode wijnazijn
- 3 sneetjes peperkoek
Bereiding
Zet een pan zonder vetstof op het vuur en bak het spek krokant in. Schil de appel,
verwijder het klokhuis en snijd fijn in brunoise. Haal het spek uit de pan en doe de
veenbessen erin. Voeg honing en rode wijnazijn toe. Laat zachtjes stoven tot de
veenbessen hun vocht vrij geven.
Snijd de sneetjes peperkoek in kleine toastjes en lepel een toefje geitenkaas op elk
toastje.
verwijder het klokhuis en snijd fijn in brunoise. Haal het spek uit de pan en doe de
veenbessen erin. Voeg honing en rode wijnazijn toe. Laat zachtjes stoven tot de
veenbessen hun vocht vrij geven.
Snijd de sneetjes peperkoek in kleine toastjes en lepel een toefje geitenkaas op elk
toastje.
Afwerking / serveren
Beleg het taostje met een krokant stukje spek en werk af met de
fijngehakte appel en de zachte veenbessen.
fijngehakte appel en de zachte veenbessen.
Tip voor drank :
Champagne , Laurenti
Bron van recept :
chef Bart Desmidt
Kookteam :
Ines, Roger en Jos