Ingrediënten
(reken 1 à 2 stuks per persoon)
grote aardappelen
1 takje rozemarijn
2 teentjes look
2 dl zonnebloemolie
2 eieren
peterseliepoeder
zout
enkel sneetjes rauwe ham
Bereiding
Leg sneetjes rauwe ham op een bakpapier en laat ze in de oven rustig drogen tot ze krokant zijn.
Snij de zijkanten van de aardappel en stans rondjes uit de aardappelen. Hol uit tot aan het midden met een parisiennelepel.
Leg de aardappelrondjes in een kookpot en zet ze onder met zonnebloemolie. Voeg een takje rozemarijn en een teentje look toe. Laat ze 20 minuten garen op 85 graden.
Maak ondertussen de lookmayonaise: mix twee eieren met een teentje look en een snuifje zout. Voeg voorzichtig tijden het mixen 2 dl zonnebloem olie toe tot je een stevige mayonaise bekomt.
Haal de aardappeltjes uit de olie en dep ze droog. Frituur ze vervolgens tot ze lichtbruin zien. Laat uitlekken op keukenpapier en kruid met zout.
Afwerking / serveren
Vul de aardappelen op met de lookmayonaise en werk af met peterseliepoeder en versnipperde stukjes gedrooge rauwe ham.
Tip voor drank :
Cocktail o.b.v. bloedappelsien en wodka
Bron van recept :
Kookteam :
Ines, Sophie en Mireille