Oesters met sjalottengelei

Oesters met sjalottengelei

Ingrediënten

(voor 12 personen)
  • 1 of 2 oesters per persoon
  • 2 g agar-agar
  • 4 gesnipperde sjalotten
  • 2 el fijngesneden peterselie
  • 60 g hoeveboter
  • 1 dl witte wijn
  • 1 dl rode wijnazijn
  • zeste van een citroen
  • vers gemalen peper
  • grof zeezout
  • schilferijs (optioneel)

Bereiding

Open de oesters, haal ze uit de schelp en maak de schelpen schoon, leg de oesters terug in de schelp.
Meng de wijn met de azijn en breng samen aan de kook. Los er de agar-agar in op en vermeng met de gesnipperde sjalotten. Giet alles over in een klein vierkant bakje, bekleed met plasticfolie. Laat de gelei opstijven en snij hem dan voorzichtig in kleine blokjes.
Smelt de boter op een zacht vuurtje en voeg zeste en peterselie toe. Breng op smaak met peper en grof zout.

Afwerking / serveren

Leg de oesters op schilferijs (optioneel).
Leg op elke oester een paar blokjes gelei en lepel er wat warme boter op.
Serveer meteen.

Tip voor drank :

Champagne Laurenty

Bron van recept :

Njam, het kookkanaal

Kookteam :

Hugo & Martine