Ingrediënten
(voor 4 personen)
- 4 Zeeuwse oesters
- Groene Currycrème :
- 250 g. kokosmelk
- 1 bosje koriander
- ½ rode chilipeper
- 20 g. gember
- 20 g. vissaus
- sap van 1 limoen
- 20 g. sushi-azijn
- ½ tl currypasta
- 20 g. sojasaus
- 20 g. sesamolie
- 20 gr eiwit
- 2 g. xantana
- druivenpit-olie
- Granité van koriander en ginger beer:
- 10 g. gember (fijngesneden)
- ½ bosje koriander (fijngesneden)
- 200 g. Ginger beer
- 0,5 dl sake
- 0,5 dl limoen
- 40 g. wodka
- 40 g. suikerwater
- Vinaigrette van Dashi :
- 100 g. Dashi
- 50 g. limoensap
- 25 g. sushiazijn
- 100 g. olijfolie
Bereiding
Groene Currycrème :
Doe de kokosmelk, koriander, chili, gember, vissaus,limoen, azijn, currypasta, sojasaus en sesamolie in de blender en draai alles fijn. Passeer de massa door een fijne zeef. Neem 150 gr van deze massa, 20 gr eiwit en 2 gr xantana en mix dit in de blender.
Bind met de druivenpitolie en breng verder op smaak met azijn, vissaus en limoensap.
Granité van koriander en ginger beer :
Doe de gember en koriander in de blender samen met het ginger beer en draai alles fijn. Passeer de massa door een fijne zeef en vermeng met de rest van de ingrediënten. Doe de massa in de diepvriezer en roer er regelmatig in met een vork tot je een mooie granité krijgt.
Vinaigrette van Dashi :
Vermeng alle ingrediënten grondig.
Afwerking / serveren
Leg de oesters terug in de proper gemaakte schelpen. Leg er een dotje currycrème en een tl granité op en besprenkel de oester met een beetje vinaigrette.
Tip voor drank :
Deus,Brut de Flandre (aperitiefbier)
Bron van recept :
kookboek Pure C - Sergio Herman
Kookteam :
Martine en Hugo