Ingrediënten
- Voor het pizzadeeg :
- deeg fase 1
- 450 gr fijne pizzabloem
- 3 1/2 dl. water
- 20 gr. gist
- deeg fase 2
- 20 gr. fijn zout
- 25 gr. suiker
- 1/2 dl. olijfolie
- 120 gr. bloem
- Garnalenvulling :
- 6 rauwe garnalen
- artisjok bodems
- tuinbonen
- Picorino
- Tonijnvulling :
- een stukje gegrilde tonijn
- ui ringen
- kappertjes
- enkele plukjes peterselie (afwerking)
- Ansjovisvulling :
- ansjovisfilets
- rode en groene paprika
- groene olijven zonder pit
- groene pesto
- oregano (afwerking)
- Cherrytomaatvulling :
- kleine cherrytomaatjes
- Mozarella
- basilicumblaadjes (afwerking)
- Pata Negravulling :
- spekjes van Pata Negra
- kleine cherrytomaatjes
- Mozarella
- geschaafde Parmezaan
- enkele blaadjes Rucola (afwerking)
Bereiding
Maak het deeg voor de pizzabodem in twee fasen ,
-Eerste fase
Doe de bloem in een kom. Maak een kuiltje in het midden en verkruimel de gist erin. Giet er wat water bij en meng de gist. Voeg beetje bij beetje de rest van
het water toe en meng alles tot een glad en homogeen deeg. Laat het rijzen gedurende een 8 uur.
-Tweede fase
Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad en voeg er de rest van de ingredienten aan toe en kneed .
Verdeel vervolgens het deeg in twee delen (makkelijk uit te rollen). Bestuif het oppervlak met bloem en rol elke portie uit tot een dikte van 3mm dik.
Steek er rondjes van 5 cm uit. Leg die op een bakplaat. Doop uw vingers in de olijfolie en druk het deeg gelijkmatig aan. Verhit de oven op 230°C.
Leg op elke pizzabodem wat tomatensaus en begin te garnieren met de andere ingrediënten.
Zet de bakplaat in de oven gedurende 10 min.
-Eerste fase
Doe de bloem in een kom. Maak een kuiltje in het midden en verkruimel de gist erin. Giet er wat water bij en meng de gist. Voeg beetje bij beetje de rest van
het water toe en meng alles tot een glad en homogeen deeg. Laat het rijzen gedurende een 8 uur.
-Tweede fase
Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad en voeg er de rest van de ingredienten aan toe en kneed .
Verdeel vervolgens het deeg in twee delen (makkelijk uit te rollen). Bestuif het oppervlak met bloem en rol elke portie uit tot een dikte van 3mm dik.
Steek er rondjes van 5 cm uit. Leg die op een bakplaat. Doop uw vingers in de olijfolie en druk het deeg gelijkmatig aan. Verhit de oven op 230°C.
Leg op elke pizzabodem wat tomatensaus en begin te garnieren met de andere ingrediënten.
Zet de bakplaat in de oven gedurende 10 min.
Tip voor drank :
Martini rood of Porto
Kookteam :
Roger , Jean-Paul en Jos