Ingrediënten
(voor 12 personen)
- 12 kippenvleugels
- voor het paneren :
- bloem
- eiwit
- panko
- peper
- zout
- voor de gembermayonaise :
- 6 el mayonaise
- 3 cm gember (geraspt)
- 1 limoen (de zeste)
- 1 kl limoensap
- 1 plukje korianderblaadjes (fijngehakt)
- 1 el honing
Bereiding
Verdeel de kippenvleugeltjes in drie door ze op de gewrichten door te snijden,
gebruik enkele de twee bovenste delen,het vleugelpuntje kan ingevroren worden voor de kippenfond.
Maak "lolly's" door het vlees bovenaan het bot los te maken en naar beneden te duwen zodat het vel binnenin komt te zitten.Van het middelste deel van de
vleugel moet een botje verwijderd worden.Paneer de lolly's door ze achtereenvolgens door de bloem,het losgeklopte eiwit en de panko te halen.
Maak de gembermayonaise door alle ingrediënten te mengen.Gebruik bij het maken van de basismayonaise eventueel al limoen i.p.v. citroen om de smaak
wat te versterken.
gebruik enkele de twee bovenste delen,het vleugelpuntje kan ingevroren worden voor de kippenfond.
Maak "lolly's" door het vlees bovenaan het bot los te maken en naar beneden te duwen zodat het vel binnenin komt te zitten.Van het middelste deel van de
vleugel moet een botje verwijderd worden.Paneer de lolly's door ze achtereenvolgens door de bloem,het losgeklopte eiwit en de panko te halen.
Maak de gembermayonaise door alle ingrediënten te mengen.Gebruik bij het maken van de basismayonaise eventueel al limoen i.p.v. citroen om de smaak
wat te versterken.
Afwerking / serveren
Frituur de lolly's rustig tot ze gaar en goudbruin zijn. Laat ze even uitlekken en omwikkel de uiteinden van botten eventueel met wat aluminiumfolie.De lolly's
kunnen in de mayonaise gedoopt worden en vervolgens opgepeuzeld uit het vuistje.
kunnen in de mayonaise gedoopt worden en vervolgens opgepeuzeld uit het vuistje.
Tip voor drank :
Gincoctail “God Save The Queen “ met appel
Kookteam :
Wim & Mireille