Ingrediënten
(voor 12 personen)
- mager rundsvlees voor carpaccio
- kroepoek (ongeacht welk type maar géén vissmaak)
- verse gember
- 1 bosuitje
- 1 el gembersiroop
- 2 el arachide olie
- 2 tl witte wijn azijn
- 1 el solasaus
- Tabasco
Bereiding
Snij de carpaccio fijn (even in de diepvries en dan zeer fijn snijden ) .
Rasp wat verse gember fijn en laat even uitlekken op keukenpapier .
Snij het bosuitje ook heel fijn.
Meng al de ingrediënten voor de vinaigrette onder elkaar : gembersiroop, arachide olie, witte wijn azijn, sojasaus en paar drupels tabasco.Leg wat vlees op de kroepoek daarop een snuifje geraspte gember wat verse peper en een beetje versnipperde bosui .
Opm. werk slechts af op het allerlaatste moment af met die vinaigrette ... anders wordt de kroepoek sompig !
Rasp wat verse gember fijn en laat even uitlekken op keukenpapier .
Snij het bosuitje ook heel fijn.
Meng al de ingrediënten voor de vinaigrette onder elkaar : gembersiroop, arachide olie, witte wijn azijn, sojasaus en paar drupels tabasco.Leg wat vlees op de kroepoek daarop een snuifje geraspte gember wat verse peper en een beetje versnipperde bosui .
Opm. werk slechts af op het allerlaatste moment af met die vinaigrette ... anders wordt de kroepoek sompig !
Tip voor drank :
pittige wodka/tomaat coctail
Kookteam :
John, Wim en Roger