Kroepoek met rundcarpaccio, vinaigrette , bosui en geraspte gember  .

Kroepoek met rundcarpaccio, vinaigrette , bosui en geraspte gember .

Ingrediënten

(voor 12 personen)

  • mager rundsvlees voor carpaccio
  • kroepoek (ongeacht welk type maar géén vissmaak)
  • verse gember
  • 1 bosuitje
  • 1 el gembersiroop
  • 2 el arachide olie
  • 2 tl witte wijn azijn
  • 1 el solasaus
  • Tabasco

Bereiding

Snij de carpaccio fijn (even in de diepvries en dan zeer fijn snijden ) .
Rasp wat verse gember fijn en laat even uitlekken op keukenpapier .  
Snij het bosuitje ook heel fijn.    
Meng al de ingrediënten voor de vinaigrette onder elkaar : gembersiroop, arachide olie, witte wijn azijn, sojasaus en paar drupels tabasco.Leg wat vlees op de kroepoek daarop een snuifje geraspte gember wat verse peper  en een beetje versnipperde bosui .
Opm. werk slechts af op het allerlaatste moment af met die vinaigrette ... anders wordt de kroepoek sompig !

Tip voor drank :

pittige wodka/tomaat coctail

Kookteam :

John, Wim en Roger