Ingrediënten
(voor 4 personen)
- 5 groene paprika's
- 2 uien
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 0,5 el paprikapoeder
- 1l kippenbouillon
- 4 sneetjes witbrood, zonder korst
- 3 el rode wijnazijn
- 100 g blauwe schimmelkaas
- 100 g rucola
- olijfolie - peper - zout
- voor de afwerking:
- 1/3 komkommer, in blokje
Bereiding
Verwarm de oven voor op 250°C. Leg de paprika’s in een ovenschaal en giet er een paar flinke scheuten olijfolie over. Grill 15 minuten in de oven en draai geregeld om. Laat de paprika’s 15 minuten afkoelen in een afgesloten plastic zak en pel ze. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten.
Fruit de ui en de knoflook aan in olijfolie. Doe de gepelde paprika’s en het paprikapoeder erbij. Laat 3 minuten stoven op een zacht vuurtje. Blus met kippenbouillon en voeg het brood, de azijn en kaas toe. Laat 15 minuten zachtjes koken.
Doe de rucola erbij en mix de soep fijn met een staafmixer. Laat de soep afkoelen en breng op smaak met peper en zout en eventueel wat extra azijn.
Fruit de ui en de knoflook aan in olijfolie. Doe de gepelde paprika’s en het paprikapoeder erbij. Laat 3 minuten stoven op een zacht vuurtje. Blus met kippenbouillon en voeg het brood, de azijn en kaas toe. Laat 15 minuten zachtjes koken.
Doe de rucola erbij en mix de soep fijn met een staafmixer. Laat de soep afkoelen en breng op smaak met peper en zout en eventueel wat extra azijn.
Afwerking / serveren :
Serveer koud met blokjes komkommer en blaadje munt of enkele blaadjes verse tijm.
Tip voor drank :
coctail "Spicy Margarita"
Bron van recept :
Mjam tv
Kookteam :
Wim, Ines en Pascale