koud Erwtensoepje met Feta en Chorizo

koud Erwtensoepje met Feta en Chorizo

Ingrediënten

(voor 6 pers. als voorgerecht of >12 pers. als hapje)
  • 1 L kippenbouillon.
  • 500 g. diepvrieserwtjes
  • agar-agar
  • één Chorizoworstje
  • olijfolie
  • enkele sneetjes witbrood voor korstjes
  • een stukje feta
  • gedroogde oregano
  • verse jonge munt

Bereiding

De diepvrieserwtjes  even blancheren , vervolgens in blender met enkele blaadjes dragon en munt (zonder harde stengeltjes) samen  kippenbouillon mixen. Hou wel enkele erwtjes apart als versiering.
De gladde massa zeven  er  250 g. van  opzij houden en de rest in de koelkast bewaren .
De 250 gr. erwtensoep kort aan de kook brengen , er agar-agar  aan toevoegen en na kort te laten doorkoken, in vormpjes (+/- 0,5cm hoog) storten. Laten stollen in koelkast en ontvormen.
De Chorizoworst in kleine blokjes snijden en in een ovenpotje onder olijfolie zetten . Vervolgens onder deksel 50 min. laten garen in oven van +/-60°C .
Voor opdienen ,broodkorstjes in de olie van de Chorizo bakken,op keukenpapier leggen en verkruimelen tot een crumble.
Besprenkel enkele kleine  blokjes Feta met  goede olijfolie waaronder je oregano mengde.

Afwerking / serveren

In een diep bord of een niet te diep kommetje eerst een (of meerdere) vormpjes met erwtenflan plaatsen,enkele blokjes Feta bij leggen en wat stukjes van de gegaarde Chorizo.Leg ook nog enkele druppels van de bijbehorende olie in het bord  en versier nog met enkele erwtjes , een fijn sneetje Chorizo en wat fijne jonge scheutjes van de munt. Plaats ook een streepje van de broodcrumble in het bord .
Eventueel kunnen hier ook nog wat scheutjes van andere jonge groeten dienen als decoratie .
Bij ’t opdienen,een bodempje van de ijskoude erwtensoep uit een kannetje in bord gieten.

Bron van recept :

chef Peter Goosens (Mjam tv hof-van-cleve-style)

Kookteam :

Luc