Ingrediënten
(voor 10 hapjes)
- 3 eieren
- 1 kl mosterd
- 1 citroen, het sap
- arachideolie
- ½ knolselder, geraspt
- 4 lente-uitjes, gehakt
- 300 g gerookte makreel
- 3 verse makreelfilets
- 2 vellen tunnbröd (diepvries Ikea)
- gehakte bladpeterselie of enkele sprietjes bieslook
Bereiding
Kook de eitjes precies 6 min , laat afkoelen en pel .Haal de dooier er uit en hak het eiwit niet te fijn en hou het apart.
Maak een vinaigrette en plet hiervoor de eierdooiers met een vork , meng met de mosterd en het citroensap. Breng op smaak met peper en zout en proef .Voeg vervolgens onder voortdurend kloppen de olie toe tot je een smeuïge vinaigrette krijgt .
Meng de geraspte knolselder samen met de lente-uitjes en de gerookte makreel onder de vinaigrette en meng er dan het gehakte eiwit onder .Kruid verder af met peper en zout .
Rooster of grill het brood en snij het in ongeveer gelijke stukken .
Kruid de makreelfilets met peper en zout en grill ze in een grillpan of op bqq.
Afwerking / serveren :
Leg de salade van gerookte makreel tussen 2 stukjes gegrild brood en leg er bovenop een stukje gegrilde makreel .
Garnier met enkele sprietjes bieslook.
Garnier met enkele sprietjes bieslook.
Tip voor drank :
coctail "the egg girl"
Bron van recept :
gebaseerd op Mjam Tv (Chef Dagny Ross)
Kookteam :
Jean-Paul , Luc & Pascale
(thema Scandinavische keuken)
(thema Scandinavische keuken)