Ingrediënten
(voor 12 personen)
- 450 g mager kalfsvlees
- 1 bosjes krulpeterselie (fijngesneden)
- 1 avocado’s
- 1,5 schepjes zure room
- 1 limoenen (sap)
- 1 basilicumplantje
- 2 sjalotjes (fijngesneden)
- 1 à 2 teentjes look
- 12 st Jacobsvruchten
- goede olijfolie
- 12 st kapperappeltjes (bokaal)
- peper en zout
Bereiding
Snijd het kalfsvlees in fijne blokjes, kruid met peper en zout. Voeg er de fijngesneden peterselie en een klein beetje olijfolie aan toe en zet de tartaar fris.
Schil de avocado, mix hem in de blender met een schepje zure room en het limoensap. Kruid met cayennepeper en zout. Doe de crème in een spuitzakje met een fijn spuitmondje.
Mix de basilicumblaadjes in de blender met olijfolie, maïsolie, het fijngesneden sjalotje en een teentje geplette look tot je een gladde olie krijgt. Kruid met peper en zout.
Schil de avocado, mix hem in de blender met een schepje zure room en het limoensap. Kruid met cayennepeper en zout. Doe de crème in een spuitzakje met een fijn spuitmondje.
Mix de basilicumblaadjes in de blender met olijfolie, maïsolie, het fijngesneden sjalotje en een teentje geplette look tot je een gladde olie krijgt. Kruid met peper en zout.
Afwerking / serveren :
Doe de tartaar in een uitsteekvormpje.
Bak de sint-jakobsschelpen kort aan 1 kant en kruid met grof zout. Leg ze op de tartaar en werk af met een toefje avocadocrème en een kapperappeltje.
Snijd het topje van de kapperappeltjes zodat ze mooi blijven rechtstaan.
Versier nadien nog met enkele druppeltjes basilicumolie.
Bak de sint-jakobsschelpen kort aan 1 kant en kruid met grof zout. Leg ze op de tartaar en werk af met een toefje avocadocrème en een kapperappeltje.
Snijd het topje van de kapperappeltjes zodat ze mooi blijven rechtstaan.
Versier nadien nog met enkele druppeltjes basilicumolie.
Tip voor drank :
Uppercut-Gin met honing en roze pompelmoes
Bron van recept :
Mjam TV , Chiara van Emrik
Kookteam :
Luc , Babs en Mireille