Ingrediënten
(voor 8 personen)
- 350 g.kalfvlees (platte bil)
- 1 tomaat
- 1/2 komkommer
- 20 blaadjes dragon
- 1 thl geraspte gember
- 40 g. Oud Brugge kaas
- 4 el olijfolie
- 4 sneden volkorenbrood
Bereiding
Snij de komkommer in minuscule blokjes, strooi er royaal zout over en laat een uurtje pekelen, spoel daarna zorgvuldig.
Ontvel en ontpit de tomaat en snij die ook in kleine blokjes.
Snipper de dragon, en breek de kaas in kleine brokjes.Hak het vlees in blokjes en maak aan mt peper, zout de tomaat- en komkommerblokjes, de geraspte gember en de olijfolie.
Afwerking / serveren
Steek een rondje uit het brood, plaats er een even grote ring op en verdeel de tartaar over het volkorenbrood, strooi de kaas er bovenop.
Serveer fris .
Tip voor drank :
oude Geuze van Boon
Bron van recept :
VTM koken
Kookteam :
Pascale , Ines en Jos