Ingrediënten
(voor 12 personen elk 2stuks)
Voor de honingtomaatjes met boontjes :
24 honingtomaatjes
120 g groene boontje
Voor de ansjovisdressing :
120 ml culinaire room (20% vet)
24 g ansjovis, uit blik
50 g tonijn, uit blik en uitgelekt
1 teentje look
20 ml citroensap
10 g mosterd
24 g eigeel
peper en zout
Voor afwerking :
12 ansjovisfilets (rolletje overlangs in 2 gesneden)
24 blaadjes affilla cress (of naar keuze)
Bereiding
De honingtomaatjes met boontjes :
• Blancheer de tomaatjes gedurende 4 sec in kokend water. Laat schrikken in koud water en ontvel ze. Snijd de bovenkant eraf en hol de tomaatjes uit. Laat uitlekken.
• Blancheer de groene boontjes en snijd in fijne rondellen.
• Vul de tomaten met de boontjes en bewaar in de koeling.
De ansjovisdressing :
• Breng alle ingrediënten, behalve de culinaire room, samen in een maatbeker en mix fijn met een staafmixer. Doseer na proeven, indien nodig, ingrediënten bij.
• Giet er nu straalsgewijs de room bij en mix verder tot een homogene dressing. Breng op smaak met peper en zout. Proeven !
• Bewaar in een knijpflesje in de koeling.
Afwerking / serveren
•Giet een deel van de dressing in de bodem van een schoongemaakt ansjovisblikje. Schik er de gevulde tomaatjes op en verdeel er vervolgens nog wat dressing over. Dresseer een halve ansjovisfilet op de tomaatjes en werk af met de cress.
Tip voor drank :
Rabarber cocktail
Bron van recept :
website Debic room & boter en www.hap-en-tap.be
Kookteam :
Luc en Katrien