Ingrediënten
- Skreifilet
- boter
- sjalot
- witte wijn
- spinazie
- bloemige aardappel
Bereiding
Skreifilet na kruiden met peper en zout , in zijn geheel bakken , langs beide zijden (zonder bloem).
Spinazie aanstoven met peper en zout.
Aardappelen koken, afgieten en blenderen met de spinazie en indien nodig klontje boter.
Voor de beurre blanc stoof je de sjalot aan , blus met een flinke scheut witte wijn en laat vervolgens alles inkoken tot sausdikte . Meng er de koude klontjes boter onder en kruid af met peper en zout. Passeer door een zeef .
Spinazie aanstoven met peper en zout.
Aardappelen koken, afgieten en blenderen met de spinazie en indien nodig klontje boter.
Voor de beurre blanc stoof je de sjalot aan , blus met een flinke scheut witte wijn en laat vervolgens alles inkoken tot sausdikte . Meng er de koude klontjes boter onder en kruid af met peper en zout. Passeer door een zeef .
Afwerking / serveren
Maak lamelletjes van de skreifilet los en dresseer die op een bedje van spinaziepuree.
Lepel de saus erover.
Lepel de saus erover.
Tip voor drank :
witte Vacqueras:Seigneur de Fontimble 2014
Kookteam :
Martine en Jean-Paul