hapje van skrei op een bedje van spinaziepuree met een beurre blanc

hapje van skrei op een bedje van spinaziepuree met een beurre blanc

Ingrediënten


  • Skreifilet    
  • boter
  • sjalot
  • witte wijn
  • spinazie
  • bloemige aardappel

Bereiding

Skreifilet na kruiden met  peper en zout , in zijn geheel bakken , langs beide zijden  (zonder bloem).
Spinazie aanstoven met peper en zout.
Aardappelen koken, afgieten en blenderen met de spinazie en indien nodig klontje boter.
Voor de beurre blanc  stoof je de sjalot aan , blus met een flinke scheut witte wijn en laat vervolgens alles inkoken tot sausdikte . Meng er de koude klontjes boter onder en kruid af met peper en zout. Passeer door een zeef .

Afwerking / serveren

Maak lamelletjes  van de skreifilet los  en dresseer die op een bedje van spinaziepuree.
Lepel de saus erover.

Tip voor drank :

witte Vacqueras:Seigneur de Fontimble  2014

Kookteam :

Martine en Jean-Paul