Ingrediënten
- 6 makrelen
- 3 bergsinaasappels
- 3 pompelmoezen
- 12 blaadjes verse koriander
- Voor avocadomoes :
- 3 rijpe avocado’s
- 9 blaadjes koriander
- 2 limoenen
- basilicum cress
- 3 el. verse mayonaise
- 1,5 kl. currypoeder van goede kwaliteit
- vers geraspte gember
- peper & zout
Bereiding
Fileer de makreel en verwijder alle graatjes,kruid met peper en zout en leg de filets terug op elkaar.Rol de filets stevig op,draai ze in plastiekfolie en daarna in alu.folie. Leg in een kommetje en overgiet met kokend water.Zet het kommetje gedurende 10 min. in een op 55°C voorverwarmde oven.Haal nadien de makreel uit het water en laat afkoelen in koelkast.
Haal met een fijnschiller de oranje schil van de sinasappels (verwijder zo veel mogelijk de bittere witte binnenzijde) hak fijn,leg in een pannetje met koud water en breng aan de kook,wanneer het water kookt,afgieten en dit 3 maal herhalen.Laat nadien de zeste uitdruppen en zet opzij.
Snij het vlees van de sinas en de pompelmoes à vif (zonder de velletjes) in kleine stukjes en vermeng met de fijngehakte koriander.Zet weg in de koelkast.
Mix het vruchtvlees van de avocado fijn samen met de koriander en wat limoensap. Meng de mayonaise met currypoeder en gember.
Afwerking / serveren
Werk af met wat zeste van sinaas en blaadjes basilicumcress.