hapje  gevulde champignons

hapje gevulde champignons

Ingrediënten

  • champignons :1/pers. Parijse als hapje of Portobello als voorgerecht.

  • Extra Parijse champignon voor de vulling

  • teentje look

  • Enkele lapjes gezouten spek

  • Parmezaan kaas

  • Takje bladpeterselie

  • Olijfolie

  • ½ citroen

  • peper (geen zout nodig !)



Bereiding

Snij champignons tot duxelle en ook het spek in heel kleine blokjes.
Bak het spek gaar in een ruime pan. Schep het uit de pan en laat uitlekken op wat keukenpapier. Giet overtollig vet uit de pan en doe er een scheutje olijfolie in. Bak de duxelle en knijp er een lookteentje bij. Sprenkel er op het laatst enkele druppels citroensap over om op te frissen.
Voeg spekjes bij de champignons, rasp er wat parmezaan over, een draai van de pepermolen en roer alles nog even om.
Grote champignons ontdoen van steeltjes en reinigen indien nodig. Vullen met het mengsel en eventueel nog wat extra parmezaan op strooien. Plaats champignons in een geoliede bakvorm en schuif gedurende een 15-tal minuutjes in een oven voorverwarmd op 180° (Portobello kan iets langer nodig hebben) 

Tip voor drank :

Gouden Carolus classic bier

Kookteam :

Wim en Jos