Ingrediënten
champignons :1/pers. Parijse als hapje of Portobello als voorgerecht.
Extra Parijse champignon voor de vulling
teentje look
Enkele lapjes gezouten spek
Parmezaan kaas
Takje bladpeterselie
Olijfolie
½ citroen
peper (geen zout nodig !)
Bereiding
Snij champignons tot duxelle en ook het spek in heel kleine blokjes.
Bak het spek gaar in een ruime pan. Schep het uit de pan en laat uitlekken op wat keukenpapier. Giet overtollig vet uit de pan en doe er een scheutje olijfolie in. Bak de duxelle en knijp er een lookteentje bij. Sprenkel er op het laatst enkele druppels citroensap over om op te frissen.
Voeg spekjes bij de champignons, rasp er wat parmezaan over, een draai van de pepermolen en roer alles nog even om.
Grote champignons ontdoen van steeltjes en reinigen indien nodig. Vullen met het mengsel en eventueel nog wat extra parmezaan op strooien. Plaats champignons in een geoliede bakvorm en schuif gedurende een 15-tal minuutjes in een oven voorverwarmd op 180° (Portobello kan iets langer nodig hebben)
Bak het spek gaar in een ruime pan. Schep het uit de pan en laat uitlekken op wat keukenpapier. Giet overtollig vet uit de pan en doe er een scheutje olijfolie in. Bak de duxelle en knijp er een lookteentje bij. Sprenkel er op het laatst enkele druppels citroensap over om op te frissen.
Voeg spekjes bij de champignons, rasp er wat parmezaan over, een draai van de pepermolen en roer alles nog even om.
Grote champignons ontdoen van steeltjes en reinigen indien nodig. Vullen met het mengsel en eventueel nog wat extra parmezaan op strooien. Plaats champignons in een geoliede bakvorm en schuif gedurende een 15-tal minuutjes in een oven voorverwarmd op 180° (Portobello kan iets langer nodig hebben)
Tip voor drank :
Gouden Carolus classic bier
Kookteam :
Wim en Jos