Ingrediënten
voor 11 personen)
- 330 g. Lotte filet = zeeduivel (+/- 30 g. p/p)
- 2 rijpe mango
- 3 dl visfumet
- snuifje cayennepeper
- zout
- 6 peperbolletjes , 6 jeneverbessen en 2 laurierblaadjes
- Rookoventje of alternatief zoals bbq, pot met deksel,...
Bereiding
Schil de mango en snijd het vlees in stukjes.Doe het vruchtvlees in een steelpannetje met de visfumet en laat 5 min. zachtjes sudderen.Haal de stukkenmango uit het pannetje (zonder het vocht) en maal tot een puree in de blender.Kruid af met cayennepeper en een weinig zout (indien nodig).Duw vervolgens saus door een zeef, de bekomen puree moet dik-vloeibaar zijn,indien nodig kan je nog een klein beetje van het kookvocht toevoegen.Bewaar de saus (in een spuitflesje).
Versnijd de tweede mango in schijven van +/-0.5cm dik .
Gebruik voor te roken best filets van max. 2 tot 3cm dikte of versnijd ze tot die dikte .
Leg de jeneverbessen,gekneusde peperbolletjes en de laurierblaadjes in het rookoventje en rook de rauwe visfilets op het rooster gedurende ongeveer 10 à 15 min. (afhankelijk van hun dikte). Haal de visfilets uit de rookoven,controleer of ze gaar zijn en laat ze afkoelen tot kamertemperatuur.
Versnijd ze vervolgens in kleine tranches van 0,5 cm dik.Proef of de vis voldoende is gekruid zo niet kan je er nog enkele korreltjes grof zout op leggen en wat vers gemalen peper.
Versnijd de tweede mango in schijven van +/-0.5cm dik .
Gebruik voor te roken best filets van max. 2 tot 3cm dikte of versnijd ze tot die dikte .
Leg de jeneverbessen,gekneusde peperbolletjes en de laurierblaadjes in het rookoventje en rook de rauwe visfilets op het rooster gedurende ongeveer 10 à 15 min. (afhankelijk van hun dikte). Haal de visfilets uit de rookoven,controleer of ze gaar zijn en laat ze afkoelen tot kamertemperatuur.
Versnijd ze vervolgens in kleine tranches van 0,5 cm dik.Proef of de vis voldoende is gekruid zo niet kan je er nog enkele korreltjes grof zout op leggen en wat vers gemalen peper.
Afwerking / serveren
Leg op een klein bordje een schijfje mango en leg er enkele stukjes vis bovenop.Lepel wat van de mangosaus rond de stukjes vis en werk af met wat snippers bieslook en/of een blaadje platte peterselie.Opdien op kamertemperatuur .
Tip voor drank :
coctail Paloma (o.b.v. Tequila)
Kookteam :
Mireille, Sophie VD en Luc