hapje van aardappeltjes met gerookte makreel

hapje van aardappeltjes met gerookte makreel

Ingrediënten


  • kleine krielaardappeltjes (1 per persoon en enkele reserve)
  • gerookte makreel (in zijn geheel of in filets)
  • scheutje room
  • sjalotje
  • bieslook
  • partje citroen
  • lompviseitjes of haringeitjes, … of kaviaar
  • peper (geen zout nodig)

Bereiding

Was de krieltjes, laat de schil er aan. Stoom ze (niet té) gaar en koel onmiddellijk af.
Halveer de krieltjes en hol ze uit met een parisiennelepeltje. Zorg dat de wand voldoende stevig blijft. Bewaar de uitgehaalde aardappelbolletjes.
Haal het vel van de gerookte makreel en vervolgens de filets van de graat. Werk zorgvuldig om graatjes te vermijden! Hou enkele stukjes filet apart voor de afwerking.
Maak de vulling door de uitgehaalde aardappel en de makreel te pletten en goed te mengen. Zodra je een homogene massa hebt voeg je er wat opgeklopte room aan toe om het mengsel smeuïg (niet te lopend) te maken. Breng op smaak door er wat superfijn gesnipperde sjalot en bieslook aan toe te voegen een draai van de pepermolen. Zout is in principe niet nodig.

Afwerking / serveren

Vul de uitgeholde aardappeltjes op met het mengsel en werk af door bovenop een klein stukje makreelfilet te leggen of een klein toefje lompviseitjes en een klein tipje vruchtvlees van de citroen.

Tip voor drank :

Vodka

Kookteam :

Wim en Luc