Ingrediënten
(voor 12 personen)
- 1 kg mosselen
- ui
- groene selder, bladpeterselie
- 1 scheut maïsolie
- 300g room
- 2 eierdooiers
- 80g boter
- fijn versnipperde groene kruiden (bieslook, kervel, bladpeterselie,dragon, citroenmelisse)
- peper en eventueel wat zout
Bereiding
Maak mosselen grondig schoon, spoel meermaals.
Stoof mosselgroenten aan in scheutje olie, voeg mosselen toe en laat ze volledig open komen. Kruid bij met wat zwarte peper.
Haal mosselen uit de pot en zeef het kookvocht. Verwijder bovenste schelp van de mosselen en maak ze los van de onderste schelp.
Maak een liaison van room en eierdooiers en klop die onder het kookvocht > warm wat op om te binden, maar laat absoluut niet koken.
Saus nadien afwerken met versnipperde groene kruiden en enkele klontjes koude boter.
Stoof mosselgroenten aan in scheutje olie, voeg mosselen toe en laat ze volledig open komen. Kruid bij met wat zwarte peper.
Haal mosselen uit de pot en zeef het kookvocht. Verwijder bovenste schelp van de mosselen en maak ze los van de onderste schelp.
Maak een liaison van room en eierdooiers en klop die onder het kookvocht > warm wat op om te binden, maar laat absoluut niet koken.
Saus nadien afwerken met versnipperde groene kruiden en enkele klontjes koude boter.
Afwerking / serveren :
Nappeer de mosselen met het sausje en serveer onmiddellijk.
Tip voor drank :
Champagne (Charles Lafitte)
Bron van recept :
Guy Van Cauteren
Kookteam :
Wim, Jean-Paul en Jos