Hapje met gerookte eendenborst, paddenstoelen en parmezaancrackers
gerookte eendenborst, paddenstoelen en parmezaancrackers (rechts)

Hapje met gerookte eendenborst, paddenstoelen en parmezaancrackers

Ingrediënten

(voor 6 personen)
  • 100 g. gerookte eendenborst, in kleine stukjes
  • 300 g. wilde paddenstoelen, schoongemaakt
  • (gezouten) boter
  • 6 hoopjes geraspte parmezaanse kaas
  • balsamicocrème
  • peper en grof zout
  • gesnipperde lente-ui
  • platte peterselie

Bereiding

Maak de parmezaankoekjes: rasp 6 hoopjes parmezaan op een bakplaat. Zet de bakplaat in een warme oven op 175°C en bak de kaas krokant in ongeveer 7 minuten.Snij de eendenborst in kleine stukjes en hou aan de kant.
Doe een goede klont boter in een pan en bak hierin de paddenstoelen. Kruid ze met peper en grof zout en werk af met fijngesnipperde peterselie.

Afwerking / serveren

Doe de paddenstoelen in een klein potje. Leg er wat stukjes eendenborst op, een parmezaankoekje en werk af met de scheutje balsamicocrème en de gesnipperde lente-uitjes.

Tip voor drank :

Glühwein

Kookteam :

Ines en Pascale