Groentecarpaccio met tijgergarnaal en kerrie-ijs

Groentecarpaccio met tijgergarnaal en kerrie-ijs

Ingrediënten

(voor 12 personen)
  • 6 grote tijgergarnalen
  • olijfolie
  • peper en zout
  • gembersiroop
  • sherryazijn
  • Kerrie-ijs:
  • 0,5 liter melk
  • mespuntje kurkuma
  • 20 g madrascurry
  • 40 g griessuiker
  • 5 eierdooiers
  • 800 g verse groenten:
  • 3 tomaat
  • 20 radijsjes
  • 2 sjalot
  • peultjes
  • groene boontjes
  • krulsla
  • 2 takjes koriander
  • 2 takjes peterselie
  • enkele takjes kervel
  • 2 rijpe perzikken 

Bereiding

Voor het kerrie-ijs meng je alle ingrediënten bij elkaar , giet ze door een fijne zeef en draai ze vervolgens tot ijs in de ijsmachine.
Snijd de groenten fijn. Kook de peultjes en groene boontjes gaar. Giet af. Laat afkoelen. Meng er de stukjes tomaat door.Snijd de verse kruiden en de perzik fijn. Meng alles door de groenten.
Pel de tijgergarnalen en verwijder hun darmkanaal. Verhit wat olijfolie in een pan en bak daarin de garnalen gedurende 2 minuten rondom. Ze moeten nog halfgaar zijn. Snijd de garnalen fijn. Kruid ze met peper en zout, een weinig gembersiroop, sherryazijn en olijfolie.

Afwerking / serveren

Leg een dun laagje van het groente- en kruiden-mengsel op de borden. Leg er de tijgergarnalen bovenop.
Schep vervolgens nog wat van het mengsel op de garnalen. Schep er een lepeltje kerrie-ijs bovenop.
Werk af met wat kurkuma.

Tip voor drank :

coctail van whisky met gember

Kookteam :

Martine , Jos en Sophie