Geroosterde paprika met geitenkaas met  gerookte sprot

Geroosterde paprika met geitenkaas met gerookte sprot

Ingrediënten

(voor 12 personen)

  • 2 paprika's

  • peper en zout

  • olijfolie

  • kappertjes

  • harde brokkelige geitenkaas (bv. Crottin de Chavignol)

  • 4 gerookte sprotjes

  • enkele verse (citroen)tijmblaadje

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Grill de paprika’s enkele minuten onder de hete grill tot het vel zwart blakert.
Trek de warme paprika in lange repen, doe er wat peper en zout, wat olijfolie en kappertjes met een beetje van het zuur waarin ze bewaard worden, over.

Afwerking / serveren

Serveer in bordjes en kruimel daar wat geitenkaas over
Leg een gerookt sprotje op elk bordje
Helemaal lekker wordt dit hapje als je afwerkt met nog wat verse (citroen)tijmblaadjes.

Tip voor drank :

Creamy cherry-boubon coctail

Bron van recept :

Kookteam :

Wim en Martine