Ingrediënten
(voor personen)
- 1 bloemkool
- olijfolie
- fleur de sel
- 100 gr beurre noisette
- kaascreme (zie onder)
- fijngesnipperde basilicum(enkele blaadjes)
- Basilicum poeder
- citroenzeste
- Chorizo
Bereiding
Voor de kaascreme (een basisrecept voor alle kaascremes !! )
250 gr kaas in kleine blokjes, (wij gebruikte Manchego) halve liter melk, zout,
7 gr kappa of 5 gr agar-agar poeder ,paar el goeie olijfolie.
Snij de kaas in kleine blokjes en breng aan de kook met de melk en de kappa.
Let op : roer goed en blijf erbij want het verbrandt zeer snel, stort uit en laat opstijven .
Mix door en werk op met de olijfolie en wat zout; doe in een spuitzak tot gebruik.
Pof de bloemkool ong 45 min tot een uur in een oven van 190° tot beetgaar.
Hangt af van de grootte van de bloemkool, snij mooie roosjes, bak in olijfolie, Kruid met peper en zout.
Afwerking / serveren :
Leg een flinke dot kaaascreme op het bordje ,en dresseer de bloemkool op de creme.
Werk af met citroengeste ,beutte noisette en de 2 soorten basilicum ,en ook met reepjes (of blokjes) chorizo.
Werk af met citroengeste ,beutte noisette en de 2 soorten basilicum ,en ook met reepjes (of blokjes) chorizo.
Tip voor drank :
Tom Collins coctail
Bron van recept :
Carcasse by H.dierendonck
Kookteam :
John, Jean-Paul en gast Bob