gepofte bloemkool met kaascrème en snippers chorizo

gepofte bloemkool met kaascrème en snippers chorizo

Ingrediënten

(voor   personen)

  • 1 bloemkool
  • olijfolie
  • fleur de sel
  • 100 gr beurre noisette
  • kaascreme (zie onder)
  • fijngesnipperde basilicum(enkele blaadjes)
  • Basilicum poeder
  • citroenzeste
  • Chorizo


Bereiding

Voor de kaascreme (een basisrecept voor alle kaascremes !! )
250 gr kaas in kleine blokjes, (wij gebruikte  Manchego) halve liter melk,  zout,
7 gr kappa of 5 gr agar-agar poeder ,paar el goeie olijfolie.
Snij de kaas in kleine blokjes en breng aan de kook met de melk en de kappa.
Let op : roer goed en blijf erbij want het verbrandt zeer snel, stort uit  en laat opstijven .
Mix door en werk op met de olijfolie en wat zout;  doe in een spuitzak tot gebruik.

Pof de bloemkool ong 45 min tot een uur in een oven van 190° tot beetgaar.
Hangt af van de grootte van de bloemkool, snij mooie roosjes, bak in olijfolie, Kruid met peper en zout.


Afwerking / serveren :

Leg een flinke dot kaaascreme op het bordje ,en dresseer de bloemkool op de creme.
Werk af met citroengeste ,beutte noisette en de 2 soorten basilicum ,en ook met  reepjes (of blokjes) chorizo.

Tip voor drank :

Tom Collins coctail

Bron van recept :

Carcasse  by H.dierendonck

Kookteam :

John, Jean-Paul en gast Bob