Ingrediënten
(voor 12 personen)
- 1000 g ongepelde garnalen(= 400 g gepelde,hou wat kopjes en staartjes apart om te frituren)
- 4 aardappelen
- 2 bundeltjes lente-uitjes
- boter
- 5 dl olijfolie
- peper, zout, en nootmuskaat
- 24 kwarteleitjes
- 1,5 dl azijn
- 2 krielaardappeltjes (om chips van te maken)
- arachideolie (om te frituren)
- enkele lepels mousselinesaus
Bereiding
Pel de garnalen.
Kook de aardappelen gaar in de pel.
Snij de lente-uitjes fijn en stoof ze in wat boter.
Pel de aardappelen, plet ze en meng ze met de lente-uitjes en de olijfolie, kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Frituur de garnaalkopjes en -staartjes 1 minuut op 170 °C.
Snij de krielaardappeltjes in fijne plakjes (chips) en frituur ze 3 minuten op 175 °C. Laat uitlekken en kruid met peper en zout.
Pocheer de kwarteleitjes ca. 1 minuut in net niet kokend water (niet gezouten) met een scheutje azijn.
Kook de aardappelen gaar in de pel.
Snij de lente-uitjes fijn en stoof ze in wat boter.
Pel de aardappelen, plet ze en meng ze met de lente-uitjes en de olijfolie, kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Frituur de garnaalkopjes en -staartjes 1 minuut op 170 °C.
Snij de krielaardappeltjes in fijne plakjes (chips) en frituur ze 3 minuten op 175 °C. Laat uitlekken en kruid met peper en zout.
Pocheer de kwarteleitjes ca. 1 minuut in net niet kokend water (niet gezouten) met een scheutje azijn.
Afwerking / serveren
Maak een quenelle van de geplette patatjes, verdeel de garnalen (op kamertemperatuur) over het bord en werk af met de kwarteleitjes, chips, gefrituurde kopjes en staartjes en een beetje mousselinesaus.
Tip voor drank :
Tequila Margherita met bloedappelsien , limoen en knettersuiker
Bron van recept :
Stijn Bauwens - de kruidenmolen
Kookteam :
Wim , Sophie en Ines