Geplette patatjes met verse garnalen en gepocheerd kwarteleitje

Geplette patatjes met verse garnalen en gepocheerd kwarteleitje

Ingrediënten

(voor 12 personen)
  • 1000 g ongepelde garnalen(= 400 g gepelde,hou wat kopjes en staartjes apart om te frituren)
  • 4 aardappelen
  • 2 bundeltjes lente-uitjes
  • boter
  • 5 dl olijfolie
  • peper, zout, en nootmuskaat 
  • 24 kwarteleitjes
  • 1,5 dl azijn
  • 2 krielaardappeltjes (om chips van te maken)
  • arachideolie (om te frituren)
  • enkele lepels mousselinesaus 

Bereiding

Pel de garnalen.
Kook de aardappelen gaar in de pel.
Snij de lente-uitjes fijn en stoof ze in wat boter.
Pel de aardappelen, plet ze en meng ze met de lente-uitjes en de olijfolie, kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Frituur de garnaalkopjes en -staartjes 1 minuut op 170 °C.
Snij de krielaardappeltjes in fijne plakjes (chips) en frituur ze 3 minuten op 175 °C. Laat uitlekken en kruid met peper en zout.
Pocheer de kwarteleitjes ca. 1 minuut in net niet kokend water (niet gezouten) met een scheutje azijn.

Afwerking / serveren

Maak een quenelle van de geplette patatjes, verdeel de garnalen (op kamertemperatuur) over het bord en werk af met de kwarteleitjes, chips, gefrituurde kopjes en staartjes en een beetje mousselinesaus.

Tip voor drank :

Tequila Margherita met bloedappelsien , limoen en knettersuiker

Bron van recept :

Stijn Bauwens - de kruidenmolen

Kookteam :

Wim , Sophie en Ines