Ingrediënten
(voor 12 personen)
- 1 verpakking gekonfijte eendenmaagjes (vacuum bij Delhaize)
- ½ kleine butternutpompoen
- 5 raapjes
- 30 g.pijnboompitten
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 1 eetlepel notenolie
- 4 eetlepels goede olijfolie
- 1 theelepel graanmosterd
- 1 theelepel rietsuiker
- 1 teentje heel fijn gesneden look
- enkele blaadjes krulandijvie
Bereiding
Haal de eendenmaagjes uit de verpakking en laat ze uitlekken op keukenpapier.Rooster de pijnboompitten in een pan.Schil de pompoen en versnij hem in mooie kubusjes van 5mm (3 tal per persoon) en hou de rest opzij .Schil de raapjes en snij ook daarvan evenveel kubusjes van 5mm.
Kook de pompoenblokjes kort op in licht gezouten water (niet volledig gaar koken) en doe hetzelfde met de blokjes raap en laat ze vervolgens allen drogen op en keukenhandoek .Kook de rest van de pompoen gaar in gezouten water, giet af en mix met een scheutje room tot een fijne gladde massa, breng op smaak met peper en zout.
Meng alle ingrediënten tot een vinaigrette en hou op kamertemperatuur.
Bak de eendenmaagjes kort op in een hete pan , kruid met peper en zout en snij nadien (indien nodig) de grootste in twee delen.
Bak de afgedroogde kubusjes raap en pompoen aan in wat boter tot ze beginnen kleuren.
Kook de pompoenblokjes kort op in licht gezouten water (niet volledig gaar koken) en doe hetzelfde met de blokjes raap en laat ze vervolgens allen drogen op en keukenhandoek .Kook de rest van de pompoen gaar in gezouten water, giet af en mix met een scheutje room tot een fijne gladde massa, breng op smaak met peper en zout.
Meng alle ingrediënten tot een vinaigrette en hou op kamertemperatuur.
Bak de eendenmaagjes kort op in een hete pan , kruid met peper en zout en snij nadien (indien nodig) de grootste in twee delen.
Bak de afgedroogde kubusjes raap en pompoen aan in wat boter tot ze beginnen kleuren.
Afwerking / serveren
Leg op een lang bordje de blokjes pompoen afgewisseld met de blokjes raap in een rij. Leg er twee maagjes tussen en spuit er parallel een streepje van de pompoencréme naast aan de ene zijde en een streepje vinaigrette aan de andere zijde.Strooi er enkele pijnpoompitten over en versier met een blaadje krulandijvie.
Tip voor drank :
Champagne Vranken Brut
Bron van recept :
op basis van een recept van kookclub Al Dente
Kookteam :
Luc