Gebakken gamba's  met chorizo fijne groentjes en sojasaus

Gebakken gamba's met chorizo fijne groentjes en sojasaus

Ingrediënten

(voor 10 personen)


  • 20 gamba’s
  • 50 g ui (in brunoise gesneden)
  • 100 g prei (in brunoise gesneden)
  • 100 g wortel (in brunoise gesneden)
  • 160g choriso (in brunoise gesneden)
  • 360 g Noily Prat (110+250)
  • 340 g visfumet (90+250)
  • ¼ bundel coriander (fijn versneden)
  • 70 g look
  • 70 g lente ui
  • 70 g selderstengel
  • 220 g witte wijn
  • 130 g sojasaus light
  • 200 g volle melk
  • 100 g room
  • 20 g vitelotte (truffelaardappel ) chips
  • 50 g choriso (in fijne julienne versneden)

Bereiding

Stoof de ui aan in wat boter en voeg de brunoise toe van prei, wortel en chorizo. Blus af met 110 g Noily Prat en 90 g visfumet. Laat inkoken tot er voldoende binding optreed , kruid af met peper en zout en voeg  als laatste (naar smaak) de koriander toe .
Pel  de gamba’s , verwijder het darmkanaal . Bak de schalen ,voeg look ,lente-ui en selder toe , bevochtig met de witte wijn , sojasaus , de resterende Noily Prat en visfumet .Voeg  dan de melk en de room toe en laat alles inkoken tot sausdikte . Mix met een blender en giet door een zeef .
Breng op smaak met peper en zout .
Bak de gamba’s heel kort  in bruisende boter en kruid ook die af met peper en zout .

Afwerking / serveren :

Leg een quenelle van de fijne groentjes op een bordje en leg er 2 gamba’s  naast .
Schep er wat sojasaus rond en werk het geheel af met wat snippers julienne van chorizo en een vitelotte chips .

Tip voor drank :

Uppercut-Gin met honing en roze pompelmoes

Bron van recept :

Chef Yves  Thuries (Fr)

Kookteam :

Luc , Babs en Mireille