Ingrediënten
(voor 12 personen)
- 4 porties eendenlever
- 6 stengels rabarber
- 10 stengels bieslook
- 500 ml. suikerwater (50 % suiker + 50 % water)
- 3 stuks steranijs
- 1 fijngehakte gemberknol
- 1 koffielepel Szechuanpeper
- 2 eetlepel bloemsuiker
- 2 eetlepels kristalsuiker
- fleur de sel
Bereiding
Snij één rabarberstengel in fijne plakjes, bestrooi met de bloemsuiker tot ze volledig bedekt zijn en laat drogen in de oven op 80°.
Snij één rabarberstengel in fijne blokjes en meng met kristalsuiker. Laat 2 uur rusten en laat dan op het vuur compoteren.
Warm het suikerwater op met de steranijs, de gember en de szechuapeper. Laat de rest van de rabarber erin weken en versnij in porties.
Bak de eendenlever in een droge anti-aanbakpan en kruid goed af met peper en fleur de sel.
Snij één rabarberstengel in fijne blokjes en meng met kristalsuiker. Laat 2 uur rusten en laat dan op het vuur compoteren.
Warm het suikerwater op met de steranijs, de gember en de szechuapeper. Laat de rest van de rabarber erin weken en versnij in porties.
Bak de eendenlever in een droge anti-aanbakpan en kruid goed af met peper en fleur de sel.
Afwerking / serveren
Schik de eendenlever op een bord met de rabarberplakjes en blokjes eromheen en wek af met bieslookstengels.
Tip voor drank :
Rossorinha (Martini/limoen)
Kookteam :
Roger , Jean-Paul en Jos