Ingrediënten
(voor 6 personen)
Voor de gazpacho:
6 trostomaten, in partjes
1 rode paprika, in stukjes
1/2 komkommer, in blokjes
1 ajuin, grof gesnipperd
3 ansjovisjes
1 el geconcentreerde tomaat
2 flinke scheuten witte wijnazijn
1 handvol kersen, ontpit
10 blaadjes basilicum
olijfolie - fleur de sel - versgemalen zwarte peper
Voor de lookbroodjes:
2 teentjes look, geplet
1 wit brood, ongesneden
Bereiding
Voor de gazpacho: Doe alle ingrediënten voor de gazpacho in een blender. Voeg 1 van de 2 teentjes look toe die je gebruikte voor de lookolie. Doe er de rest van het niet getoaste brood bij samen met een flinke scheut olijfolie. Mix tot een gladde soep en breng verder op smaak met peper. Laat de soep ijskoud worden in de koelkast of diepvries.
Voor de lookbroodjes: Marineer de look 15 minuten in 50 ml olijfolie. Snijd 1 kant van het brood, haal het voor ¾ uit en maak er proppen van. Overgiet het brood met de lookolie. Bestrooi met fleur de sel en leg even op de bbq zodat het brood een mooi korstje krijgt. Let erop dat de toastjes vanbinnen zacht blijven.
Afwerking / serveren
Verdeel de gazpacho over kommetjes of glazen en serveer samen met eenlookbroodje.
Tip voor drank :
Rum-komkommer-limoen-basilicum cocktail
Bron van recept :
Michaël Vrijmoed
Kookteam :
John, Ines en gast Ronny De Pesseroy