Espuma van Parmigiano

Espuma van Parmigiano

Ingrediënten

(voor 10 personen)
  • 2 rode paprika's
  • cayennepeper
  • 1/2 L room
  • 1 dl kippenfond
  • een handvol vers geraspte parmezaanse kaas + enkele krullen ter versiering

Bereiding

Een paprika ontvellen en ontpitten (onder gril en dan in vochtige handdoek een half uurtje laten rusten om vervolgens makkelijk te ontvellen). Deze paprika in stukjes, in blender ,tot een mousse malen. Goed afkruiden met (cayenne) peper , geen zout want de kaas is voldoende zout. Dit kan makkelijk vooraf want de paprikamousse is minstens één week houdbaar in koelkast. In een potje op ’t vuur room aan de kook brengen (1/2 L is voldoende voor 10 tal hapjes , afhankelijk van de gewenste grote) . Voeg er wat kippenfond bij (niet te veel ,max 1 dl). Neem de pot van vuur en voeg  een goed handvol vers geraspte Parmigiano toe en laat deze al roerend volledig oplossen in de room.Proeven,kruiden met peper en eventueel nog wat kippenfond of kaas toevoegen.
Giet dit mengsel door een zeef en vul de espumafles ermee,indien men dit daags voordien doet kan de espumafles juist voor gebruik "au bain-marie" opgewarmd worden (moet niet te heet zijn,enkel voldoende warm om kaas opnieuw op te lossen. Je kan de mousse van paprika ook vervangen door een goed gekruide mousse van tomaat b.v.

Afwerking / serveren

In een glaasje onderaan een lepeltje lauwe paprikamousse leggen, De opgewarmde espumafles met 2 gasvullingen op goed schudden en het glaasje verder vullen met het roomschuim.
Bovenop op de rand van het glas versieren met een fijne krul kaas.
Wij gebruikten hiervoor een Martiniglas op hoge voet maar het kan natuurlijk in diverse glaasjes. Serveer er best wel een lepeltje bij.

Bron van recept :

restaurant Beluga , Maastricht

Kookteam :

Luc , Hugo , Jean-Paul