Espuma van cider met appel en platte oester

Espuma van cider met appel en platte oester

Ingrediënten

(voor 8 personen)

  • 8 oesters

  • 8 el appelsap

  • 0,8 g agaragar

  • 1 l ciderwijn

  • 4 g xanthaangom

  • snuifje komijn

  • snuifje kerrie

  • 2 appels (granny smith) in brunoise

Bereiding

Maak de Espuma van cider: meng de ciderwijn met xanthaangom. Doe het mengsel in de espumabus, schud goed op en bewaar in de koelkast.

Maak de appelgelei: kook het appelsap met agaragar, mix het en warm het lichtjes op tot een appelgelei.

Breng de brunoise van granny smith op smaak met kerrie en komijn.

Afwerking / serveren

Giet wat appelgelei onderaan een Martiniglas , leg daarop een oester met wat brunoise van appel en vul het glas verder met espuma van cider.

Tip voor drank :

Champagne Laurenti (of Cider)

Bron van recept :

chef Wout Bru

Kookteam :

Sophie, Pascale en Jean-Paul