Ingrediënten
(voor 6 personen)
- Voor soepje:
- 4 eieren
- 2 eierdooiers
- Guérande zout
- Voor de coulis:
- 100 g zurkel (originele recept is met oxalis)
- 50 g spinazie
- 30 g boter
- Guérande zout
- Peper
- Soldaatjes :
- 3 sneden wit brood
- 20 g geklaarde boter
- Guérande zout
Bereiding
• Eierenschalen :
Breek voorzichtig de 6 eieren, liefst met een ei-onthoofder, om een kapje eraf te krijgen.
Doe 4 hele eieren in een kom met 2 eierdooiers. Spoel de eierdopjes voorzichtig met lauw water en dep ze droog.
• Coulis :
Kook de spinazie en de zurkel (of oxalis) in zout water gedurende 1 minuut. Giet af en mix met de koude boter om een zachte coulis te bekomen. Kruid verder af met peper en zout indien nodig.
• Soldaatjes :
Snij het brood in staafjes van 5 cm op 1 cm. Laat de boter schuimen op een zacht vuurtje.
Bak de soldaatjes in de boter langs 2 kanten. Leg ze op keukenrol en doe er een beetje fleur de sel op.
• Eieren:
Doe de eieren in een kleine pot met een beetje zout. Kook ze al roerend met een klopper op een zeer zacht vuurtje. Blijf kloppen tot ze de textuur hebben van een sabayon. Indien te ver, doe er 4 soeplepels room in en mixen. Kruid bij indien nodig.
Breek voorzichtig de 6 eieren, liefst met een ei-onthoofder, om een kapje eraf te krijgen.
Doe 4 hele eieren in een kom met 2 eierdooiers. Spoel de eierdopjes voorzichtig met lauw water en dep ze droog.
• Coulis :
Kook de spinazie en de zurkel (of oxalis) in zout water gedurende 1 minuut. Giet af en mix met de koude boter om een zachte coulis te bekomen. Kruid verder af met peper en zout indien nodig.
• Soldaatjes :
Snij het brood in staafjes van 5 cm op 1 cm. Laat de boter schuimen op een zacht vuurtje.
Bak de soldaatjes in de boter langs 2 kanten. Leg ze op keukenrol en doe er een beetje fleur de sel op.
• Eieren:
Doe de eieren in een kleine pot met een beetje zout. Kook ze al roerend met een klopper op een zeer zacht vuurtje. Blijf kloppen tot ze de textuur hebben van een sabayon. Indien te ver, doe er 4 soeplepels room in en mixen. Kruid bij indien nodig.
Afwerking / serveren :
Als de eieren klaar zijn, giet ze dan voorzichtig en de eierdopjes. Doe er 1 lepel coulis op en 1 soldaatje.
Tip voor drank :
"James Bond" coctail
Bron van recept :
chef Jean Sulpice, Le Père Bise in Talloires
Kookteam :
Martine, Jos en Sophie