Eekhoorntjesbrood, ravioli met haas en champignons

Eekhoorntjesbrood, ravioli met haas en champignons

Ingrediënten

(voor 16 personen)
  • 500 g. bloem 00
  • 5 eieren + 2 eidooiers om pasta dicht te kleven
  • 250 g. champignons
  • 4 sjalotten
  • 1/2 busseltje peterselie
  • 2 hazenbillen
  • 3 eekhoorntjesbroden
  • olijfolie
  • balsamico azijn
  • scheut rode wijn
  • aromaten : wortel – tijm – ui - laurier

Bereiding

De bloem uitstorten op aanrecht, kuiltje maken en de eieren erin breken. Meng zorgvuldig met de bloem en kneed tot egale massa. Rol uit tot de gewenste dikte.
Maak een duxelle : snij sjalot en champignons fijn en stoof gaar in wat boter , kruid af + voeg gehakte peterselie toe.
Hazenbillen kleuren in wat boter, en garen onder deksel na toevoeging van de aromaten en de rode wijn. Laten afkoelen en vlees van de bouten halen en in kleine brunoise versnijden + mengen onder de duxelle.
Maak de ravioli en kook gaar in gezouten water. Versnijd eekhoorntjesbrood in dunne plakjes en bak krokant in wat geklaarde boter, kruid met peper/zout.

Afwerking / serveren

Leg een plakje eekhoorntjesbrood op een apero-bordje en schik er de ravioli op , strooi er wat gehakte peterselie over en druppel er wat olijfolie en balsamico over.

Tip voor drank :

Gouden Carolus classic bier

Bron van recept :

Kookclub Al Dente

Kookteam :

John en Wim