Ingrediënten
- ½ butternut (in lengte doorgesneden)
- 2 teentjes look
- 1 takje rozemarijn
- 100g boter op kamertemperatuur
- enkele takjes fijngehakte salie
- 1 plat (Turks) brood
Bereiding
Leg de butternut op een dubbelgevouwen aluminiumfolie,beleg hem met de teentjes look en het takje rozemarijn.Besprenkel alles met olijfolie en kruid met peper en zout. Leg de butternut op de barbecue gedurende een half uur of langer (afhankelijk van grootte) tot ze gaar is.
Prak de boter in een kom en voeg er de fijngehakte salie en look aan toe , Lepel het gare vruchtvlees uit de butternut en voeg het bij de boter , breng alles op smaak met peper en zout.
Verwarm het platte brood op barbecue of in oven tot het krokant is en snij het in plakken.
Prak de boter in een kom en voeg er de fijngehakte salie en look aan toe , Lepel het gare vruchtvlees uit de butternut en voeg het bij de boter , breng alles op smaak met peper en zout.
Verwarm het platte brood op barbecue of in oven tot het krokant is en snij het in plakken.
Afwerking / serveren
Serveer de pompoendip met het krokante brood.
Tip voor drank :
Apero saliespritz
Bron van recept :
Mjam tv (Bart Desmidt)
Kookteam :
Roger & Jean-Paul