Dip van butternut en salie met krokant brood

Dip van butternut en salie met krokant brood

Ingrediënten


  • ½ butternut (in lengte doorgesneden)
  • 2 teentjes look
  • 1 takje rozemarijn
  • 100g boter op kamertemperatuur
  • enkele takjes fijngehakte salie
  • 1 plat (Turks) brood

Bereiding

Leg de butternut op een dubbelgevouwen aluminiumfolie,beleg hem met de teentjes look en het takje rozemarijn.Besprenkel alles met olijfolie en kruid met peper en zout. Leg de butternut op de barbecue gedurende een half uur of langer (afhankelijk van grootte) tot ze gaar is.
Prak de boter in een kom en voeg er de fijngehakte salie en look aan toe , Lepel het gare vruchtvlees uit de  butternut en voeg het bij de boter , breng alles op smaak met peper en zout.
Verwarm het platte brood op barbecue of in oven tot het krokant is en snij het in  plakken.

Afwerking / serveren

Serveer de pompoendip met het krokante brood.

Tip voor drank :

Apero saliespritz

Bron van recept :

Mjam tv (Bart  Desmidt)

Kookteam :

Roger & Jean-Paul