Ingrediënten
(voor 4 personen)
- 350 g. melk
- 180 g. Keiemtalerkaas (gemalen)
- 3 blaadjes gelatine
- 2 zakjes inktvisinkt
Bereiding
Warm de melk met 100 g. van de kaas gedurende 10 min. op 80°C.
Neem 200 g. van die warme vloeistof en los er de (geweekte) gelatine in op en plaats de rest van de melk in de koelkast.
Meng nu de afgekoelde melk met de opgewarmde melk .Neem de helft van de melk en voeg er de inktvis inkt onder , laat de andere helft natuur .
laat beide mengsels apart draaien in de keukenrobot tot de melk begint op te stijven .
Verdeel beide types elk over een schotel en laat verder opstijven.
Snij er vierkante blokjes van en paneer de witte stukken met de rest van de gemalen kaas.
Neem 200 g. van die warme vloeistof en los er de (geweekte) gelatine in op en plaats de rest van de melk in de koelkast.
Meng nu de afgekoelde melk met de opgewarmde melk .Neem de helft van de melk en voeg er de inktvis inkt onder , laat de andere helft natuur .
laat beide mengsels apart draaien in de keukenrobot tot de melk begint op te stijven .
Verdeel beide types elk over een schotel en laat verder opstijven.
Snij er vierkante blokjes van en paneer de witte stukken met de rest van de gemalen kaas.
Afwerking / serveren
Schik de blokjes op een bordje zoals een dambord .
Tip voor drank :
Tequila Margherita met bloedappelsien , limoen en knettersuiker.
Kookteam :
Wim